Lánykérés gyűrűvel

Az amerikai filmekből jól ismert jelenet, a fiú térdre ereszkedve megkérdezi szíve választottját, hozzá megy-e a feleségül, kezében egy gyűrűvel. A lány persze igent mond. De milyen gyűrűvel és hogyan válasszuk ki? Ehhez írok néhány tippet és trükköt.

solitair gyémánt gyűrűNyugati mintára, nálunk is egyre jobban elterjedt az a szokás, hogy a férfi maga vásárolja meg az egy köves gyémánt, úgynevezett szoliter gyűrűt, eljegyzés céljából, amivel meg is kéri a hölgy kezét. Nincs kőbe vésve, de az lenne az elegáns, ha a férfi egy, kettő vagy három havi fizetésének megfelelő összeget fordítana erre. A gyűjtögetés hónapjai alatt is lesz ideje átgondolni, meghozni ezt az életre szóló, fontos döntést.

Ha nagyon szűkösek az anyagi lehetőségek, annyival tiszteljük meg kedvesünket, hogy nemesfémből, aranyból készüljön és valamilyen drágakővel legyen díszitve. Negyvenezer forint körül már fogunk találni. Minél tisztább a kő, annál értékesebb. Számos értékelési módja van a köveknek, feltétlenül érdeklődjön hozzáértő szakemberektől.

A karika gyűrűt rendszerint a pár már együtt választja ki, és ahány ház annyi szokás. Van, ahol a karika gyűrűket az eljegyzéskor a bal kézre húzzák fel, majd az esküvő után átkerül a jobbra. Több nyugati országban csak az esküvő után viselik és általában a balkezükön. Az ókori görögök úgy hitték, hogy a bal kéz gyűrűs újjából egyenesen vezet egy véna a szívig, illetve a balkezünk közelebb van a szívünkhöz.soliter gyémánt gyűrű

Ma már számos egyedi megoldás létezik, ezért a legfontosabb, hogy eltaláljuk kedvesünk ízlését. Milyen színű aranyat visel legszívesebben? Inkább visszafogott vagy a látványosabb darabokat kedveli? Ha a biztosra akar menni, akkor a hagyományos, klasszikus brill csiszolású gyémánt szoliter gyűrű a nyerő. Ha kedvese bevállalósabb, lehet akár ovális, smaragd vagy a hagyományostól eltérő csiszolású, színű a kő, különböző alakzatokban, több kő egybe foglalva. Az életmód is befolyásoló tényező, minden nap tudja-e majd viselni.

A szándék a lényeg, ha a gyűrűs ujj méretet nem is sikerült eltalálni pontosan, legtöbbször lehet néhány méretet változtatni, igazíttatni. Gondolják át alaposan és fektessenek kellő időt és energiát a kiválasztásra! Megéri, a várt eredmény biztosan nem fog elmaradni! Sok sikert kívánok hozzá! 🙂