Baselworld 2016 1. rész

DSC04625Így év elején érdemes átgondolnunk milyen jelentős események előtt állunk a 2016-os esztendőben. Nem kell már sokáig várnunk, ugyanis idén március 17-24 között rendezik meg a szakma legjelentősebb és legfontosabb eseményét, a Baselworld nevű óra- és ékszerkiállítást.

Miért különleges, miért várják izgatottan évről évre ezt az eseményt, az órák és ékszerek szerelmesei?

Néhány érdekesség számokban:

1917-ben a MUBA (Musterbesse Basel) kiállítás részeként indult,

1972 óta más országokból is fogadtak kiállítókat,

1986-tól tovább bővült az Európán kívüli országok kiállítóival, ezért

2003-ban a jelenlegi Baselworld névre keresztelték át.

Évente több mint 100.000 látogató érkezik a föld minden részéről, több ezer kiállító és újságíró, közel 150.000 nm-en.

Ilyenkor a világ árgus szemekkel figyeli, hogy a legnagyobb brandek milyen újdonságokkal rukkolnak elő, milyen új remények csillannak fel, hiszen erről fog beszélni a szakma az év hátralévő részében. Új üzletek, kapcsolatok köttetnek, új márkák, lehetőségek bukkannak fel. Az a cég, amelyik termékeit a helDSC04645yszínen is bemutatja, kétségkívül komoly szakmai és sajtó visszhangra számíthat.

A jól ismert formák és ötvözetek mellett mindig láthatunk új, egyedi elgondolásokat. Akár egy teljesen új, eddig nem ismert anyagot vagy különböző koncepciókat, a klasszikus kövek és nemesfémek használatában. Ilyenkor kaphatunk egy kis ízelítőt azoktól a tervezőktől, akik 5-10 évre előre meghatározzák a világ “trendjeit”, formálják és befolyásolják a divatot, közízlést.

Kíváncsian várjuk az idei felhozatalt. Természetesen be fogunk számolni a legérdekesebb és legszebb darabokról! Addig is kedvcsinálónak néhány fotó a tavaly bemutatott legszebb ékszerekről.